Известие

Collapse
No announcement yet.

Жабка-дразнещ проблем.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Жабка-дразнещ проблем.

Колеги,имам един малък но много дразнещ проблем! Жабката почна много често да ми се отваря при неравности по пътя или при по-екстремно каране.Някой имал ли е същия проблем,и ако да как го е решил?

Износват се жлебовете, в които се законтрят зъбчетата на ключалката ... Надявам се ме разбра
    Варианта да се оправи това е да се удължат леко тия зъбчета, а аз пък с помощта на един познат ремонтирах износените ръбове на отворите като закрепихме на предната страна по една пластмасова планка. Получи се съвсем дискретно, а върши супер работа. Дано си ме разбрал какво имам в предвид - тва е най-лесния вариант според мен.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
      Износват се жлебовете, в които се законтрят зъбчетата на ключалката ... Надявам се ме разбра
      Варианта да се оправи това е да се удължат леко тия зъбчета, а аз пък с помощта на един познат ремонтирах износените ръбове на отворите като закрепихме на предната страна по една пластмасова планка. Получи се съвсем дискретно, а върши супер работа. Дано си ме разбрал какво имам в предвид - тва е най-лесния вариант според мен.
      Подкрепям абсолютно - със същия ремонт при мен не се е обаждала с години
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Проблема при мен е доста осезаем и мега дразнеш.
        Алекс приготвяй планки за ремонт на Срещата ни<бирата е от мен>.
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Съвета ми е първо да провериш болтчетата на пантите.Моята от там се беше изместила надолу.Надигни вратичката на горе и стягай здраво.Ако не стане,процедурата е описана по-горе.И още нещо.Махни от жабката всички ненужни неща,които просто си стоят там.Успех
          Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

Не разваляйте хубавия дупкомер.
            степен 1. - Всичко се тресе и дрънчи ужасно
            степен 2. - Отваря се жабката
            степен 3. - Пада панела на CD-то
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Оправя се точно, както Алекс го е написал. Правят се планки, които да покрият износеното на снимката:
              http://trendi.snimka.bg/tuning/jabka.242947.5754219

Съвета на kendo също го вземи под внимание, че при мен бяха и 2-те неща.
              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                Оправя се точно, както Алекс го е написал. Правят се планки, които да покрият износеното на снимката:
                http://trendi.snimka.bg/tuning/jabka.242947.5754219

Съвета на kendo също го вземи под внимание, че при мен бяха и 2-те неща.
                Тренди или аз съм недоскив или не се ориентирах по снимките,но освен уплътнението за прозорци дето си залепил друго не видях.
                Спести да кажеш,че копчето в жабката е за Нитрото.

Comment

Аз на еда от моите 155-ци се отваряше по същия начин и я направих с две рапитки-пантите бяха леко провиснали от гравитацията,а горе при механизма трудно може да се износи!
                  AR Type 939 2.4 JTDm TI Q-Tronic DPFon
                  AR Type 932 2.4 JTD Distinctive
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                    Тренди или аз съм недоскив или не се ориентирах по снимките,но освен уплътнението за прозорци дето си залепил друго не видях.
                    Спести да кажеш,че копчето в жабката е за Нитрото.
                    2-ри опит хахах :
                    п.с. По-късно, ако слизам до хибрида може да снимам и самоделните планки...
                    Attached Files
                    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Мерси а отговорите колеги,тези дни като имам повечко време ще се опитам да отсраня този дразнещ проблем.Много ме изнервя! А и неловко ще се получи жабката да удари някоя девоика по краката.

Comment

Еее, ти пък - тъкмо ще имаш повод да разтриеш удареното място ... па после кой знае ...
                        Майтапа настрана - две правоъгълни парчета пластмаса (дебели около 2мм) и 8 рапидки ще свършат работа. Успех !
                        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от bobaka01 Покажи съобщение
                          Мерси а отговорите колеги,тези дни като имам повечко време ще се опитам да отсраня този дразнещ проблем.Много ме изнервя! А и неловко ще се получи жабката да удари някоя девоика по краката.
                          Знам за какво им говориш.

Comment

Стига сте плювали по убавиците бе. Падала жабката , незнам си какво... абе че коя друга кола ще я юркате поне 3-ма собственици 20 години и нищо няа да и има бе? Много сте интересни значи... то и ладите се преебаваха навремето още в гаранция
                            Alfa 155 2.0TS 8V '93
                            sigpic
                            VW LADAVAGEN '81
                            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Еее, ти пък - тъкмо ще имаш повод да разтриеш удареното място ... па после кой знае ...
                              Майтапа настрана - две правоъгълни парчета пластмаса (дебели около 2мм) и 8 рапидки ще свършат работа. Успех !
                              и една рапидка би свършила работа - завива се на здраво място през жабката в таблото.единственото неудобство е , че ценностите от общ характер трябва да стоят по дясната седалка.
                              Майтап!
                              ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Working...
                              X